DAikin altherma r hybride

 De Daikin Intergas Hybride warmtepomp combineert lucht-naar-water-warmtepomptechnologie met cv-technologie.

Het binnendeel wordt op de wand gemonteerd binnendeel met lucht-naar-water-warmtepomp. Het binnendeel is in dit geval zowel de CV ketel als de warmtepomp.

Op basis van de buitentemperatuur, de energieprijzen en de interne verwarmingsvraag schakelt de Daikin Intergas Hybride warmtepomp altijd in de meest voordelige bedrijfsmodus. 

Het voordeel van deze hybride warmtepomp zijn de lage investeringskosten: bestaande radiatoren (tot 80°C) en leidingen hoeven bijvoorbeeld al niet te worden vervangen.

Vanwege de hybride oplossing biedt de warmtepomp voldoende verwarming, ook in gerenoveerde woningen, want hij kan alle warmtebehoeften tot 32kW aan omdat de ketel in uiterste noodzaak altijd kan bijstoken.

Eenvoudig, snel en vrijwel in elke cv ruimte te installeren dankzij de compacte afmetingen en de snelle aansluitingen. Vaak is er bij een hybride warmtepomp een losse cv ketel en een losse warmtepomp nodig.

installatie

Bij de installatie van de Daikin Altherma R Hybride configureert Climacom direct alle parameters aan de hand van de gegevens van uw woning.

Zo kunnen we de weersafhankelijke instellingen finetunen zodat u maximaal bespaart, maar ook van maximaal comfort geniet.

Installatie van de hybride warmtepomp kan vrijwel altijd in één dag worden uitgevoerd, zo kunt u op de dag van installatie dus al gaan besparen op uw energierekening. 

Om zeker te weten of een hybride warmtepomp bij u mogelijk is kunt altijd contact met ons opnemen om een vrijblijvende afspraak in te plannen en ons technische advies te krijgen.

Van de Daikin Altherma R Hybride zijn 3 verschillende types verkrijgbaar:

  • 5 kW (alleen verwarmen)
  • 8 kW (alleen verwarmen)
  • 8 kW (verwarmen & koelen)

Onze adviseur kan u dan ook direct vertellen welk type het meest geschikt is voor uw woning, het is in tegenstelling tot een CV ketel namelijk niet zo dat er uit voorzorg altijd maar een zwaarder type geïnstalleerd kan worden.

Ook is er op deze warmtepomp natuurlijk een subsidie beschikbaar gesteld vanuit de overheid, voor de 5 kW variant bedraagt dit €2550,- voor de 8 kW variant is er een subsidie vrijgesteld ter hoogte van €2950,-.

Hybride warmtepompen

Climacom heeft veel kennis en ervaring met de installatie van warmtepompen. Een warmtepomp installatie is een investering die uw woning zowel verduurzaamt als kosten bespaart.

Een warmtepomp zonder bijstook wordt vaak pas interessant als uw woning goed geïsoleerd is (als de Rc waarde groter is dan 2,5). Voor woningen welke minder goed zijn geïsoleerd is de hybride warmtepomp dus een goede oplossing.

De CV ketel kan bijspringen als de temperaturen zeer laag zijn in de winter en om warm tapwater te leveren. Zo wordt de belasting op de warmtepomp minder, maar profiteert u wel van de voordelen van een warmtepomp.

In de video hiernaast kunt u duidelijk zien hoe de hybride warmtepomp zijn werk verricht in combinatie met de CV ketel

Vraag uw offerte aan!

Climacom neemt dezelfde dag nog contact op om uw wensen te bespreken.

© Copyright 2021 alle rechten voorbehouden. Design door Climacom B.V.